İsrail'in en önemli ekonomi portallarından olan Globes yayınladığı bir haberde İsrail siyasetindeki bu büyük dalgalanmaların ülkeye yatırım için gelmek isteyenlerin güvenini sarstığını yazdı. Globes bu sarsılmasının belirtilerini sıraladı.

Haberde çeşitli yorumcuların ve şirket yöneticilerinin son zamanlarda, özellikle yargı sistemindeki değişiklikler ve Likud partisinin haredi partileriyle imzaladığı cömert koalisyon anlaşmaları olmak üzere hükümetin planlarının olası ekonomik sonuçlarıyla ilgili endişelerini dile getirdiklerine yer verildi.

Globes bazılarının, hükümetin önlemlerinin İsrail'de demokrasinin sonu anlamına geldiği ve ekonomik yıkım kehanetinde bulunduğu konusunda uyarıda bulunduğuna yer vererek İsrail ekonomisinin ne yönde ilerlediğini kısa sürede anlatacak bazı ekonomik göstergeler sıralandı.

Döviz piyasasında doların fazla olması ve şekelin değer kaybetmesi İsrail'İn ekonomisinin kötü olduğuna dair ilk örnek olarak baş sırayı alıyor. Sırlamada yer alan şekelin değer kaybetmesine karşılık GSYİH oranının nispeten iyi olduğu gözlenmmekte. Ülkede mali açık ise sürekli büyüyor ve önünüzdeki ay sinyal vermeye başlayacak. Devlet tahvili getirileri gelirlerinin artışı bir ülkenin ilerde ekonomik Kriz yaşayacağının göstergesi ve aynı durum yani devlet tahvili getirilerinde artış var.