Gantz, Filistin yönetimi ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) faaliyetlerinin zayıflatılması yönünde karar aldıklarını belirtti.

Benny Gantz tarafından yapılan açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile koordinasyon içinde yapılacak hamlelerin şekillendirilip desteklenmesi konusunda hükümet kararı aldıklarını bildirdi.

İsrail basınına yansıyan bilgilere göre Gantz, Tel Aviv Üniversitesi'ne bağlı Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün yıllık kongresine hitaben gönderdiği kayıtlı konuşmasında, yeni yılda Filistin Yönetimi'yle ilişkilerin daha da ileri götürülmesi amaçlı çalışmalar yapılacağını belirtti.

Çalışmaların güvenlik ve ekonomik alanlarla ilgili ilişkileri de kapsayacağını ifade eden Gantz, bu arada önümüzdeki birkaç ay içinde, gelecekte Ebu Mazin ile birlikte yapılacak atakların şekillendirileceğini bildirdi.

Bakan Gantz, Gazze konusundaki açıklamasında ise, kendi güçlerinin zorunlu olması halinde kuvvete başvurduğunu, bununla birlikte ateşkes halinin uzun süreli olması için çalıştıklarını, bu arada HAMAS'ın elindeki kayıp İsraillilerin geri alınması için de çalışmaların devam ettiği iddiasında bulundu.

29 Aralık 2021 tarihinde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgal rejiminin Savunma Bakanı Gantz'la onun Tel Aviv'deki evinde bir araya gelmişti. Abbas'ın bu görüşmede Gantz'a işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonunu sürdürme ve Batı Şeria bölgesinde direnişi takip konusunda söz verdiği ifade edilmişti.