Batı Şeria ve Kudüs'te birçok bölgeye baskınlar düzenlenen cuma gününde toplamda 10 noktada çatışma meydana geldi. Çıkan çatışmalarda 8'i gerçek, 84'ü plastik mermi ile olmak üzere toplamda 435 Filistinli yaralandı.

6 noktada arbedenin yaşandığı perşembe gününde işgal güçleri, el-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde 20 yaşındaki Şevket Halid Avad’ı şehit etti. Ayrıca Filistinli 12 kişi gerçek, 10 kişi de plastik mermiyle yaralandı.

Beyt Ummer beldesinde 12 yaşındaki Muhammed Mueyyed el-Allami’nin işgal askerleri tarafından gerçek mermiyle göğsünden vurulup şehit edildiği ve çok sayıda vatandaşın yaralandığı çarşamba gününde 6 noktada çatışma yaşandı.

Geçtiğimiz salı Nablus'un güneyindeki Beyta beldesinde Şadi Ömer Selim adlı 41 yaşındaki bir sivil İsrail işgal güçleri tarafından şehit edildi. Ayrıca 8 çatışmanın çıktığı aynı gönde çok sayıda Filistinli yaralandı.

Pazartesi gününde, toplamda 11 farklı noktada çatışma yaşanırken, 74 gün önce işgal güçlerinin saldırısında yaralanan 17 yaşındaki Filistinli Yusuf Nevvaf Muharib ise şehit oldu.

Son olarak pazar gününde 11, cumartesi gününde de 11 noktada çatışma yaşandı.

Filistin Enformasyon Merkezi