RAMALLAH (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde temmuzda İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, temmuzda başından ağır yaralanan ve tedaviye alınan Filistinli Muhammed Ahmed Hasan Hırzallah'ın (30) öldüğünü duyurdu.

Bakanlık ayrıca yıl başından bu yana öldürülen Filistinli sayısının 150'si Batı Şeria, 50'si Gazze olmak üzere 202'ye yükseldiğini aktardı.

Kendilerini 'Aslanların İni' olarak adlandıran Filistinli grup ise yaptığı açıklamada, Ebu Hamdi lakaplı Hırzallah'ın grubun ilk üyelerinden olduğunu ifade etti.

Öte yandan, haberin duyulmasıyla onlarca Filistinli Hırzallah'ın, Ramallah yakınlarında tedavi gördüğü hastane önüne gelip slogan attı.

Hırzallah'ın kanının yerde kalmamasını isteyen başka bir grup da Nablus sokaklarında yürüyüş yaptı.

Filistin Esirler Cemiyeti ise Hırzallah'ın İsrail tarafından 2013 sonlarında tutuklanarak 1,5 yıl hapis yattığını açıkladı.

İsrail güçlerinin, 22 Kasım'da Nablus'a düzenlediği gece baskınında da gerçek mermiyle biri karnından diğeri kalbinden vurulan 2 Filistinli hayatını kaybetmişti.