İsrail işgal güçleri, sabah saatlerinde, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Mahmud Salihiye'nin evini yıkmak üzere buldozer ve iş makineleriyle mahalleye baskın düzenledi.

İşgal güçleri, Salihiye'nin evinin yıkılmaması için evin içinde ve etrafında oturma eylemi yapan 26 Filistinliyi zor kullanarak gözaltına aldı.

FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EV YIKILDI

Filistin Enformasyon Merkezi’nin görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberde, gözaltına alınanlar arasında Salihiye ailesinden 6 kişinin bulunduğu kaydedildi.

Altı dönümlük fidanlığı bulunan evin boşaltılmasının ardından yıkım işlemi tamamlayan işgal güçleri, bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin vermedi.

İşgal güçlerinin, Salihiye ailesiyle dayanışma içine girilmesine ve çevredeki insanların destek vermelerine engel olmak amacıyla evin çevresini tamamen kuşatmaya aldığı ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ne çıkan bütün yolları kapattıkları belirtildi.

FİLİSTİNLİLER 66 YILDIR AYNI BÖLGEDE OTURUYOR

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde, 1956'da Ürdün hükümetiyle BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) arasında yapılan anlaşmaya binaen 28 Filistinli aile yerleşmişti.

Ancak sivil Yahudi işgalini finanse eden örgütler, buradaki arazinin 1948'den önce kendilerine ait olduğunu ileri sürerek Filistinli aileleri buradan çıkmaya zorluyor.

Filistinliler bu iddianın geçersizliğini ve doğru olmadığını ispat ettiği halde, İsrail işgal rejimi bu mahalledeki aileleri zorla göç ettirmek ve mülklerine el koymak için baskı uygulamaya devam ediyor.