Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin yayınladığı bir habere göre işgal rejiminin başbakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ne iki yeni yerleşim merkezi inşa edilmesi projesini hükümete sunmaya hazırlanıyor. İşgal rejiminin bu bölgedeki yahudi yerleşimci sayısını 2025'te artırmayı hedeflediği belirtildi.

Bennett'in bu projelerini işgal rejiminin, "istikrarlı demografik büyüme" olarak isimlendirilen kapsamlı politikası çerçevesinde ele aldığı ve yakın zamanda, işgal hükümeti tarafından onaylanmasını isteyeceği belirtildi.

Verilen bilgilerde hazırlanan projelerin 12 bin yerleşim birimini kapsayacağı vurgulandı.

Golan Tepeleri'nde halen 32 adet küçük yerleşim merkezinde toplam 22 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği belirtiliyor. Bu yerleşim merkezleri Golan Bölgesi Meclisi tarafından organize ediliyor. Yeni projelerle yahudi nüfusun 2025 yılında %50 oranında artırılması amaçlanıyor.

Golan Tepeleri, 1967 Haziran Savaşı'nda Suriye'den işgal edilmişti. Halen bu bölgede ikamet eden Suriyelilerin sayısının ise 21 bin civarında olduğu belirtiliyor. İşgal rejimi Filistin topraklarında yaptığı gibi burada da yerli ahalinin arazilerini gasp ederek onları göçe zorluyor.