İsrail Kanal 12 televizyonuna Rusya-Ukrayna gerilimi hakkında açıklamalarda bulunan Lapid, "Rusya ile Ukrayna arasında savaş çıkarsa ABD'nin yanında olacağız." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme ihtimalinin ABD'nin değerlendirmesinden daha düşük oranda olduğunu tahmin ettiklerini belirten Yair Lapid, ancak bu duruma hazır olduklarını bildirdi.

Lapid, Rusya ile iyi ilişkiler kurmaya özen gösterdiklerini ifade ederek, iyi ilişkilere rağmen doğal olarak müttefikleri olan ABD’nin yanında yer alacaklarını vurguladı.

Rusya’ya muhtemel işgal girişiminde uygulanacak yaptırımlara İsrail’in de dahil olmasına dair Lapid, "Rusya ile güvenlik koordinasyonu ve iyi ilişkileri korumaya arzuluyuz ancak bu konuyu değerlendirmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

RUSYA'YA YAPTIRIM İHTİMALİ

Bakan Lapid, Rusya ve Ukrayna’daki Yahudi nüfusunun İsrail hükümeti tarafından önemsendiğinin altını çizerek, ülkesinin karar mekanizmasının yaptırım konusunda bu değerlendirmeleri dikkate alacağını belirtti.

"Durumumuz bir dereceye kadar Baltık ülkelerine benziyor." diyen Lapid, Rusya'nın Suriye'deki varlığı ve çıkarlarına işaret ederek, "Bizim tüm amaç ve gayeler için Rusya ve Suriye ile sınırlarımız var." ifadelerini kullandı.