İsrail medyasında yer alan habere göre, İran'ın Şam koridorunun başarısız olmasının ardından Beyrut üzerinden yeni bir kaçakçılık koridoru kullanmaya çalıştığı belirtildi.

İsrail'in, Tahran'ın Beyrut havaalanına sivil uçuşlar yoluyla silah kaçırma girişimini soruşturduğunu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Lübnanlı yetkililer, İran "Miraj" havayolu şirketinin Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havaalanı üzerinden Hizbullaha silah aktardığı haberlerini ise yalanladı.

Bu açıklama, Lübnan İçişleri Bakanı Bassam Mavlavi ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Fadi Al-Hassan'ın da dahil olduğu Hariri Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında yapıldı.

Lübnan İçişleri Bakanı Mevlevi, “Miraj” hava yolu ile silah transferini yalanladı ve “havaalanı güvenlik teşkilatının Lübnan'a giren ve çıkan her şeyden haberdar olduğunu” vurguladı.

Suudi “Al-Hadath” kanalı ise “İran Miraj Şirketi'nin uçuşlarını Hizbullah'a silah ve teçhizat taşımak için kullanmaktan” bahsetmiş ve bunun “Beyrut Havalimanı'nın çalışmasını etkileyeceğini” söylemişti.