İsrail'in Gazze'ye saldırının üçüncü günü. İsrail şu ana kadar yaptığı saldrılarda 32 kişiyi şehit ettiği bildirildi. Saldırılarda 250'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 5 Ağustos'tan bu yana saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 32'e yükseldiği belirtildi. Yaralıo sayısı ise 215 olduğu açıklandı.

NETENYAHU'DAN LAPİD'E DESTEK

İsrail Başbakanı Yair Lapid ve muhalefet partisi başkanı Benyamin Netanyahu bir araya geldi. İkili güvenlik konularını konuşurken Netanyahu, Lapid'e yanlarında olduklarını söyledi.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI İDDİASI

İsrailli bir diplomatik kaynak, Mısırlı arabulucular tarafından Gazze'de ateşkes için görüşmeler yapıldığını doğruladı. Konuyla iligli kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

İKİ SİVİL İSRAİL SALDIRINDA ŞEHİT OLDU

İsrail'in Gazze'nin kuzeyine açtığı ateş sonucu 2 sivilin şehit olduğu açıkladı. Saldırıda yaralıların olduğu bildirilirken rakam bilgisine henüz ulaşılamadı.

İSLAMİ CİHAD: İNİTİKAM ALACAĞIZ

İslami Cihad, Pazar günü üst düzey komutanlardan Halid Mansur'un önceki gece İsrail tarafından şehit edilmesinin intikamını alma sözü verdi.

ABD: İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR

ABD, İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sivil ölüm raporlarından endişe duyduğunu ve kayıplara ilişkin 'zamanında ve kapsamlı' soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

ABD, gerilimi azaltmak için İsrailli ve Ortadoğulu yetkililerle temas halinde bulunduğunu açıkladı.

REFAH'TA ROKETLERİN HEDEF ALDIĞI BİNADAKİ ŞEHİT SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Bu sabah(Pazar), İsrail’in Refah’taki saldırında, yıkılan bir binasının enkazından çıkartılan şehit sayısının 8’e çıktığı duyuruldu.

İSRAİL: SALDIRLAR DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanı Yair Lapid ve Savunma Bakanı Benny Gantz Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki askeri harekatının gerektiği kadar devam edeceğini söyledi.

Lapid, "IDF, Gazze'deki hedeflere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Operasyon gerektiği kadar devam edecek.”dedi.