İspanya'nın Endülüs bölgesinde yerel parlamento seçimlerini merkez sağ kazandı. Başbakan Pedro Sanchez'in lideri olduğu Sosyalist İşçi Partisi, kalesi olarak gördüğü Endülüs'te tarihinin en kötü seçim sonucunu aldı.

İspanya'nın güneyindeki Endülüs özerk bölgesinde yapılan yerel parlamento seçimlerini, merkez sağ görüşlü Halk Partisi (PP) kazandı.

İspanya'daki 17 özerk yönetim arasında, yaklaşık 8,5 milyon ile en çok nüfusa sahip olan Endülüs özerk bölgesinde yerel parlamento seçimleri yapıldı.

Endülüs'te 2018'de yapılan son seçimlerde 26 milletvekili ile ikinci büyük parti çıkan ve koalisyon hükümeti kuran PP, bir yıl öne aldığı bugünkü seçimlerde milletvekili sayısını 57'ye çıkararak, 109 koltuklu yerel parlamentoda tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde etti.

PP'nin oylarını yükseltmesindeki temel nedenlerden biri, liberal görüşlü Vatandaşlar (C's) Partisi'nin Endülüs parlamentosundaki 21 milletvekilini kaybetmesi oldu.

Endülüs parlamentosuna temsilci gönderemeyen C's, 2018'den bu yana PP ile koalisyon ortağı olarak hükümetteydi.

İspanya'da ana muhalefet partisi olan PP, Endülüs bölgesinde aldığı başarıyla, normal şartlarda gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesinde önemli bir siyasi güç kazandı.