Al-Aksa TV'de konuşan İslami Cihad'ın siyasi büro üyesi Muhammed Al-Hindi, "Filistin davası tüm bölge için çözüm ve istikrarın anahtarıdır. Direnişe bağlıyız ve işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik art arda düzenlediği saldırıların savaşı sona erdireceğini düşünen Filistin Yönetimi'nin işgalcilerle görüşmelerini umursamıyoruz. Filistinli gruplar ve Filistin halkı büyük savaşa hazırlanıyor. "dedi.

Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'nın, İsrail işgal devletiyle mücadelenin "özü" olduğunu yineleyen İslami Cihad'ın önemli ismi olan Al-Hindi, işgal altındaki topraklardaki tüm Filistinlilerin, 1948'de işgal edilen Filistin'in ve diasporanın İsrail işgaline karşı mücadelelerinde "direniş savaşçılarının arkasında durduğunu" vurguladı.

Aynı zamanda Filistin Yönetimi'nin [İsrail ve müttefikleri tarafından] hedef alınarak "tamamen felçli bir yapıya" dönüştürülmesinin bölgedeki güvenlik tehditlerini artıracağını söyledi. Bu nedenle bölgedeki pek çok ülke Filistin Yönetimi'ni desteklemeye çalışıyor. İsrail'in ve yerleşimcilerin güvenliğini sağlamak için Filistin Yönetimi'nin güçlü güvenlik hizmetlerine ihtiyacı var. İsrail bu anlamda güçlü bir Filistin yönetimine ihtiyacı var."