İslami Cihad, Ekim 2001'de öldürülen eski bir İsrail bakanına atıfta bulunarak, "Ben-Gvir, Rehavam Zeevi ile aynı kaderi paylaşacak" dedi.

Grubun sözcüsü Tarık Ezz El-Din, Zeevi'nin Arapların Filistin topraklarından nakledilmesi ve sürülmesi ideolojisini taşıdığını söyledi.

i24 news'te yer alan haberde şu bilgilere yer verildi: Zeevi'nin, Arapların İsrail'den sınır dışı edilmesini savunurken Ben-Gvir, Ağustos ayında yalnızca bazı Arapları sınır dışı etmek istediğini söyleyerek, "Yahudi devletini ortadan kaldırmak isteyenlerle istemeyenler arasında fark var" dedi.

Buna karşılık Ben-Gvir'in bir ses kaydında Arapların hepsinin sürülmesi ideolojisini koruduğunu ama taraftarlarına bunu bir anda yapmanın kendilerine zarar vereceğini söylediği belirtiliyor.

Direniş grubun açıklamasına yanıt olarak Ben-Gvir, dün (Pazartesi) günü ilerleyen saatlerde "İslami Cihat örgütünün tehditleri beni caydıramayacak" dedi.

Ben-Gvir, "İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya kararlıyız. İslami Cihadı ezmek için tamamen sağcı bir hükümet kurmanın zamanı geldi" diye sözlerine ekledi.