İşgal altındaki Golan Tepeleri’nde yapılacak Yahudi yerleşim planının onayı bölgede yapılacak kabine toplantısında alınacak.

İşgal rejimi hükümetinin haftalık kabine toplantısını bugün işgal altındaki Golan Tepeleri’nde yaparak bölgede inşa edilecek büyük bir Yahudi yerleşimi planını onaylaması bekleniyor.

İşgal hükümetinin Golan Tepeleri’nde Yahudi yerleşimini artırmak ve yerleşimcileri bu bölgede yaşamaya teşvik etmek için çeşitli bakanlıkların katılımıyla gerçekleştirilecek proje için ilk başta bir milyar şikellik bir bütçe tahsis edeceği kaydedildi.

İşgal rejimi başbakanı Naftali Bennett’in Golan’da çeşitli bölgeleri ziyaret edeceği, Golan Tepeleri’nde uygulanacak yeni yerleşim planı ve Mevo Chama Yahudi Yerleşkesi’nde bugün yapılacak kabine toplantısı hakkında basına açıklamalarda bulunacağı ifade edildi.

İşgal rejimi medyası, Golan için düşünülen yerleşim planının altyapı projelerini ve yeni mahalleler kurulmasını, 2000 iş imkanı yaratılmasını, Golan Tepeleri’ni İsrail’in ihtiyaç duyduğu yenilenebilir enerji tekniklerinin merkezi haline getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Plana göre 567 milyon şikelin planlama ve iskana ayrılacağı, Golan Tepeleri’ndeki en büyük yerleşke olan Katzrin Yahudi Yerleşkesi’nde 3300 yeni konut inşası projesinin onaylanacağı, Golan Bölgesel Yerleşim Konseyi’nde de 4 bin yeni konut inşa edileceği belirtildi.

Yeni yerleşim planının ekonomik teşviklerle Golan Tepeleri’ne yaklaşık 23 bin Yahudi göçmen getirmeyi amaçladığı bildirildi.