Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) önünde Filistinli hasta tutuklulara destek vermek amacıyla yapılan eyleme onlarca kişi katıldı.

Eylemciler, "Hapishanelerdeki hasta tutukluları kurtarma kampanyası" yazılı dövizler taşıdı.

Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi Koordinatörü Zeki Debabiş eylemde yaptığı konuşmada, ICRC'ye sorumluluklarını üstlenerek, tutukluların sıkıntılarını hafifletme ve hastaları kurtarması için çağrıda bulundu.

Debabiş, işgalci İsrail güçlerinin tutuklulara yönelik tıbbi ihmalde bulunduklarını ve tutuklulara saldırdıklarını belirtti.

Eylemde söz alan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da İsrail'in tıbbi ihmal politikasına tepki gösterdi.

Kudra, hapishanelerdeki hasta tutukluların durumlarının iyi olmadığını, İsrail Hapishaneler İdaresinin tutukluları ölümle baş başa bıraktığını ifade etti.

İŞGALCİ İSRAİL HAPİSHANELERİNDEKİ FİLİSTİNLİLER İÇİN DESTEK KAMPANYASI

İşgalci İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular meselesiyle ilgilenen yerel kurumlar, 13 Şubat'ta hasta tutuklulara destek için "Hayat, haktır" sloganıyla bir kampanya başlatmıştı. Bu kapsamda hasta tutuklular meselesinin gündeme getirilmesi amacıyla eylemler düzenleniyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 500'ü "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 4 bin 550 Filistinli bulunurken, yaklaşık 170'inin çocuk olduğu belirtiliyor.