İşgalci İsrail’in Balata Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında çıkan çatışmalarda Filistinli genç Bekir Haşşaş şehit oldu.

Kampta yaşayan Filistinli gazeteci Emin Ebu Virde, işgalci güçlerin Nablus şehrinde bulunan Balata Mülteci Kampı’na baskın düzenlediğini belirtti.

Ebu Virde, kampa baskın düzenleyen işgal kuvvetlerine Filistinli direnişçilerin karşılık verdiğini ve yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan Bekir Haşşaş’ın hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Nablus’taki Rafediya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Haşşaş’ın, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirten Ebu Virde, İsrail güçlerinin kamptan çekilirken bir Filistinliyi de gözaltına aldığı bilgisini verdi.

Haşşaş’ın annesinin oğlu için feryat ettiğine dair görüntüler de sosyal medyaya yansırken, olaya ilişkin Filistin veya İsrail makamlarından açıklama gelmedi.

İşgalci İsrail askerlerinin zaman zaman Filistinlileri tutuklamak için Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda arbede veya silahlı çatışmalar yaşanıyor.