Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Han Yunus’un doğusundaki El-Fuhari beldesinin doğusunda yer alan tarım arazilerine ateş açtığını bildirdi.

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeybatısındaki Es-Sudaniyye bölgesi sahilleri ve Gazze kenti açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine ateş açtığı kaydedildi.

Gazze Şeridi sınırlarına yakın bölgelerdeki arazilerde çalışan Filistinli çiftçileri taciz eden işgal güçleri Filistinli balıkçı teknelerine de ateş açarak ve tazyikli su sıkarak balıkçıları avlanmayı bırakıp sahile dönmeye zorluyor.

Öte yandan, işgal güçlerinin dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nin doğusunda Filistinli bir genci sınır hattını geçtiği gerekçesiyle gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal ordusu sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattını geçen Filistinli gencin gözaltına alındığını ve üzerinde herhangi bir silah bulunmadığını, gözaltına alınan gencin sorguya çekilmek üzere götürüldüğünü söyledi.

Abluka sebebiyle işsizliğin yoğun olduğu Gazze Şeridi’nde yaşayan gençler zaman zaman işgal altındaki topraklarda çalışmak için sınırı geçme girişiminde bulunurken işgal güçleri sınır ihlali yapan gençleri gözaltına aldığını açıklıyor.