Bedevilerin yaşadığı Necef Çölü (Negev) bölgesinde, siyonist yardım fonu ve milletvekillerin başlattığı ağaçlandırma kampanyası bölgede şiddetli protestoların başlamasını sağladı.

Necef Çölü'nün yerlisi Filistinli bedeviler, Yahudi Ulusal Fonu tarafından yürütülen ağaçlandırma faaliyetlerine karşı eylem düzenledi.

İşgalci polisi, Save köyü civarındaki protestolarda bulunan Filistinlilere gaz bombası, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

İşgalci güçlerle yaşanan arbedede bazı göstericiler yaralanırken, aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Yaşanan olaylar bedevilerin bölgeden çıkarılma çabası olarak görüldüğü için tepki çekiyor.

Günlerdir yoğun polis koruması altında gerçekleşen ağaçlandırma faaliyetinde polisle yaşanan olaylarda aralarında çocukların da olduğu 80’den fazla İsrail vatandaşı Filistinli bedevi gözaltına alındı.

NECEF ÇÖLÜ BÖLGESİ

Necef Çölü'ndeki Filistinli bedevilerin bir araya geldiği sivil toplum örgütü, siyonist örgütlerin bu çabalarına karşı sivil direnişin artırılması yönünde çağrıda bulundu.

Necef bölgesindeki Arap köylerine elektrik ve su gibi hayati altyapı hizmetlerini sunmayan işgalci İsrail, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, Siyonist rejim bugüne kadar 220 bin İsrail vatandaşı Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

Necef Çölü'nde, tamamı Filistinli bedevi 85 bin kişinin yaşadığı 38 Arap köyü bulunuyor.

İŞGALCİ İSRAİL BEDEVİLERİ YAŞADIKLARI BÖLGEDEN ÇIKARACAK MI?