İşgalci İsrail’in baskınları devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Cenin’in Kabatya beldesine baskın düzenleyen işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışma çıktığı bildirilirken, işgalcilerin evlerine baskın düzenledikleri Nebil Huzeymiyye isimli genç ile birlikte 60 yaşındaki engelli babası Abdülkadir Huzeymiyye’yi de gözaltına aldığı belirtildi.

Kabatya beldesinde ayrıca Mutasım Kemil adlı gencin de gözaltına alındığı belirtildi.

Kudüs’teki Beyt Anan beldesinde işgalci güçlerin evine baskın düzenleyerek Abdülhakim İlyas Rebii adlı genci de gözaltına aldığı ve birkaç gün önce gözaltına aldıkları kardeşi Iyad Rebii’nin evinde arama yaptıkları bildirildi.

Kudüs’ün kuzeyinde bulunan Kalandiya Kampı civarındaki El-Matar Mahallesi’nde ise işgalci güçlerin Nizar Ebu Şelbek’i gözaltına aldığı belirtildi.

İşgalci İsrail güçlerinin Kudüs’ün Er-Ram beldesinde ise Mürşid Eş-Şevamira ve Mansur Eş-Şevamira’yı gözaltına aldığı kaydedildi.

Son günlerde Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerindeki Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine, kontrol noktalarına ve Yahudi yerleşkelerine ateş açma eylemlerinde artış gözlemlendiği belirtildi.