Ramallah’ta bulunan Birzeit Üniversitesi öğrencileri, işgalci güçlerin 5 üniversite öğrencisini gözaltına almasına yönelik protesto düzenledi.

Düzenlenen eyleme müdahalede bulunan işgalci güçler Filistinli 5 öğrenciyi yaraladı.

Beit-İl askeri kontrol noktası yakınlarında düzenlenen gösteriye plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale eden işgalci askerlerin 5 öğrenciyi yaraladığı açıklandı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin müdahalesinde 5 kişi plastik mermiyle yaralandı, çok sayıda kişi de göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

BİRZEİT ÜNİVERSİTESİ’NE BASKIN

Birzeit Üniversitesi’nde işgal zindanlarında hasta olduğu için yoğun bakıma alınan kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid ile dayanışma amacıyla kurulan çadırı ziyaret eden öğrencilere saldıran işgal güçleri öğrencilerin bazılarını yaralamış bazılarını da gözaltına almıştı.

İşgalci İsrail güçleri dün Birzeit Üniversitesi kampüsüne baskın gerçekleştirmiş biri yaralı olmak üzere 5 Filistinli öğrenciyi gözaltına almıştı.

Filistin'in en köklü eğitim kurumlarından Birzeit Üniversitesinde yaklaşık 15 bin öğrenci öğrenim görüyor.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan öğrenciler arasında Bir Zeit Üniversitesi İslami Kitle Organizatörü İsmail El-Berğusi'nin de yer aldığı bildirilmişti.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

HAMAS’ın üniversitelerdeki öğrenci hareketi olan İslami Kitle bugün yaptığı açıklamada işgal güçlerinin dün Bir Zeit Üniversitesi'ne yönelik baskını Filistin Yönetimi'nin güvenlik teşkilatıyla işbirliği ve koordinasyon içinde gerçekleştirdiğini belirtti.

İslami Kitle, bugün işgal güçlerinin, Filistin güvenlik güçleriyle işbirliği ve koordinasyon içine girmeden böyle bir baskını gerçekleştirmesinin pek mümkün olmadığını hatırlattı.

İslami Direniş Hareketi olayla ilgili açıklamasında baskını kınayarak bunun çirkin bir suç olduğunu bildirdi.

HAMAS açıklamasında işgal rejiminin bu tür taşkınlıklarının, Filistin gençlerinin ve İslami Kitle mensubu öğrencilerin sadece kararlılıklarını ve işgale karşı durma, onun kabadayılığını kırma konusundaki ısrarlarını artıracağının altını çizdi.