Filistin Sağlık Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada, “69 yaşındaki Hezalin, El Halil'in güneyindeki Masafer Yatta bölgesinde yer alan Ummu'l Hayr köyü girişinde işgalci İsraillilere ait bir araç tarafından ezildikten sonra aldığı ciddi yaralar neticesinde şehit oldu." ifadeleri kullanıldı.

İşgalci güçlerin askeri araçla çarpması sonucu göğsünden ve karnından aldığı yaralar sebebiyle 12 gündür El-Halil’deki El Mizan Hastanesi’nde tedavi gören yaşlı adam, şehit oldu.

SİVİL DİRENİŞİN SEMBOLLERİNDENDİ

El Halil'e bağlı Ummu'l Hayr köyünde yaşayan Filistinli aktivist Süleyman el-Hezalin, ilerleyen yaşına rağmen elinde Filistin bayrağıyla işgal askerlerine karşı gösterdiği direnişle işgalci rejimin yıkım ve Yahudi yerleşim birimi politikalarına karşı sürdürülen Filistin sivil direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelmişti.

İşgalci İsrail'in Filistin topraklarını gasbeden bir devlet olduğunu ifade eden Hezalin, derme çatma eviyle Yahudi yerleşim birimlerini birbirinden ayıran tel çitlerin olduğu alanda elinde bayrak, dilinde "Allah’ım esirleri ve Mescid-i Aksa'yı kurtar." duasıyla şehadet şerbetini içene kadar direnmeye devam etti.

FİLİSTİN YÖNETİMİ OLAYI "İNFAZ" OLARAK NİTELENDİRDİ

Filistin Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yayımlayarak "infaz" olarak nitelendirdiği olayı kınadı.

"Bu suç, işgalci ülkede siyasi ve askeri düzeydeki talimat ve direktifler doğrultusunda işgal kuvvetleri tarafından yürütülen infaz suçları dizisinin bir halkasıdır. Bu suç, işgal devletinin, Yahudi yerleşimciler karşısında topraklarını savunmak için barışçıl yürüyüşlere katılan savunmasız sivilleri bastırması ve eziyet etmesindeki vahşeti ve ırkçılığı yansıtıyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, "bu suçun ve ırkçı ayrıntılarının ilgili BM kuruluşları ve Uluslararası Ceza Mahkemesi nezdinde takip edileceği" vurgulandı.