Siyonist rejimin baskınları devam ediyor.

Esirler Enformasyon Ofisi'nden edinilen bilgiye göre, işgalci güçler Kudüs’te 2, Cenin’de 3, El-Halil’de 4, Nablus’ta 2, Ramallah ve civarından ise 3 Filistinliyi gözaltına aldı. El-Halil’de gözaltına alınmış olan Yusuf el-Atraş’ın yaralı olduğu belirtildi.

Siyonist güçlerin aynı zamanda esir Yakub Gavadire'nin Cenin'in güneyindeki Biru'l-Başa köyünde bulunan evine ve esir Munadil Saade'nin de Nablus'ta bulunan evine baskın düzenledikleri ve geniş çaplı aramalar yaptıkları bildirildi.

BASKINLAR MAHREMİYETİ İHLAL EDİYOR

İşgalci güçleri rutin hale getirdikleri baskınları gece yarısından sonra ve şafak atmadan önce gerçekleştiriyor.

Evlerin mahremiyetinin de ihlal edildiği baskınlarda insanlar uygun olmadıkları vaziyette yataklarından kaldırılarak evlerde geniş kapsamlı arama yapılıyor.

Özel eşyaların karıştırıldığı ve ev eşyalarına da zarar verilen baskınlarda, değerli eşya yahut para bulunursa işgal güçleri tarafından el konuluyor. Silahlarıyla çocuklara korku dolu anlar yaşatan işgalci güçler zaman zaman çocukları da gözaltına alıyorlar.

Baskınlardan dolayı Kudüs ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler endişe içinde oldukları için hiçbir zaman huzur ve güven içerisinde uyuyamıyorlar.

80 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Ramallah’ta işgal güçlerinin rehin tuttuğu ve saldırdığı yaşlı Filistinli şehit oldu.

Ramallah’ın Cilcilya köyünde yaşayan 80 yaşındaki Ömer Abdülmecid Esad’ın siyonist güçler tarafından darp edilmesi sonucu şehit olduğunu bildirdi.

Köy halkı siyonist işgal güçlerinin söz konusu şahsın yaşını ve sağlık durumunu dikkate almadan üzerine vahşice saldırdıklarını ve kendisini şiddetle darp ettiklerini ifade etti.

Ahali, işgal güçlerinin evine baskın düzenledikten sonra üzerine saldırdıkları yaşlı adamın bileklerine kelepçe vurduklarını, gözlerini bağladıklarını ve hayatını kaybetmesine kadar o şekilde yerde beklettiklerini, sonra da çekilip gittiklerini dile getirdiler.

5 Ocak Çarşamba günü de işgal polisine ait bir kamyon, 70 yaşındaki Süleyman El-Hezalin isimli Filistinliye kasten çarparak ağır bir şekilde yaralanmasına sebep olmuştu.