İsrailli yayın kuruluşu Kan 11, İran'ın Suriye'deki operasyonlarının yeni komutanının, Lübnan uyruklu, Hizbullah üyesi Ali Asaf olduğunu iddia etti.

Assaf, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü'ne bağlı olarak operasyonları gerçekleştirdiği iddia edildi.

Raporda, Esed rejimi ile Devrim Muhafızları'nın mevcut komutanı arasındaki gerilim nedeniyle İran’ın bu değişikliğe gittiği belirtildi.

Asaf’ın asli görevlerinin Şii terör örgütlerinin koordinasyonu, eğitimi ve İran'dan Suriye'ye kaçak silah sokmak olduğu iddia edildi.

İsrail web sitesi Walla'nın bir raporuna göre Assaf, son yıllarda Hizbullah'ın güney Suriye'deki hareketlerine ve planlarına liderlik ediyor ve orada ikinci bir Hizbullah ortaya çıkarmaya çalışıyor.

ESED - İRAN GERİLİMİ

Ali Asaf'ın atanması, Esed rejimi ile Suriye'deki Kudüs Gücü komutanı Mustafa Cevad Gaffari arasındaki gerilim ve anlaşmazlıklara ilişkin basında çıkan haberlerin ardından geldi.

Gaffari’nin Esed rejiminin baskısı altındaki topraklarında rejimi rahatsız eden faaliyetlerinden kaynaklandığı iddia edildi.

Suriye TV’nin iddiasına göre, Esed ve rejiminin üst düzey yetkilileri Gaffari’nin yaptıklarından rahatsız olduğu için komutanı İran’a şikayet ederek görevden aldırdılar.

Rejim, İran'ın Kudüs Gücü lideri Gaffari’yi, Suriye pazarında Esed’e danışmadan karaborsada satmak amacıyla gümrüklerden vergisiz kaçak mal alıp satmakla suçladı.

Şİİ MİLİSLER SURİYE’DE HALKIN DÜKKANLARINI GASP EDİYOR

İran destekli Şii terörist gruplar Suriye’de sivillerin fırın ve benzin istasyonlarına el koydu.

"El-Habur" haber merkezi, İran destekli Iraklı Şiilerden oluşan Nuceba Hareketi milislerinin Pazar günü, Esed rejiminin olduğu Rakka'nın doğu kırsalında ve Deyrizor'un batı kırsalında sivillerin işlettiği fırınları, benzin istasyonlarını ve yakıt tankerlerini ele geçirdiğini söyledi.

Nuceba milislerinin Rakka'nın doğu kırsalında üç, Deyrizor'un batı kırsalında ise 4 tank ele geçirdiğini vurgulayan El Habur ağı Deyrizor'un batı kırsalında ele geçirdikleri tankların sivillere mazot taşıdığını bildirdi.

İranlı Şii milislerin ailelerini Suriye’ye getirdikten sonra bölgede yakıt ve ekmek ihtiyacının arttığını belirten kaynaklar Şii milislerin bu sorunu aşmak için Suriyelilerin mallarını gasp ettiklerini bildirdi.

Rakka'nın doğusundaki köy ve kasaba sakinlerinin, bölgeyi rejim güçleriyle birlikte kontrol eden İranlı milislerin evlerine ve karargahlarına tahsisatların dağıtılmasından sonra yaşanan sıkıntı nedeniyle geçen yıl ısınmada sorun yaşadıkları ve buna bağlı ölümlerin olduğunu doğrulandı.