Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Gürcistan'da bulunan Itsik Moshe'yi öldürmesi için İran'ın Kudüs Gücüne bağlı olan Birim 400 harekete geçti.

Itsik Moshe, önde gelen bir iş adamı ve İsrail Gürcistan Ticaret Odası başkanı olarak görev yapıyor. Moshe aynı zamanda İsrail için Doğu Avrupa'da kamu diplomasisine odaklanan ve İsrail hükümetinin stratejik hedeflerini desteklemeleri için onları bilgilendirmek ve etkilemek üzere diğer ülkelerin vatandaşlarıyla doğrudan iletişim kurmakla görevli İsrail Evi'nin de başkanlığını üstlenmiş önemli bir figür.

Itsik Moşe

İran İnternational'de yer alan haberde suikast timi içinde olanların kimlikleri Backdoor adlı hacker grubu tarafından paylaşıldı.

Suikast girişiminde İran Birim 400'den beş kişi suikast için görevlendirildi. Diğer yandan El Kaide'ye bağlı bir Pakistan ekibi de planlanan suikast ile ilgili bilgi toplamak için Tiflis'e gitti ama ülkenin güvenlik güçleri tarafından fark edilmeleri sonucu suikast planı ortaya çıktı.

Hacker grubu Backdoor ise bu suikastte görevli olan ama kimlikleri belirlenemeyen ve beş kişiden oluşan suikast timinin fotoğraf ve kimlik bilgilerini Iran International ile paylaştı.

Iran International'da yer alan suikast timini; Hossein Rohban, Mohammad-Reza Arablou, Mohsen Rafiei Miandashti, Farhad Fashaee ve Ali Feizipour'dan oluşuyordu.

Ekibin lideri olan Rohban, Suudi Arabistan'ın eski ABD Büyükelçisi Adil el-Cübeyr'i hedef alan bir suikast planının ifşa edilmesinin ardından uluslararası olarak aranan Birim 400'ün başkanı Hamed Abdollahi'nin doğrudan komutası altındaydı.