TAHRAN (AA) - İran’ın bazı kentlerinde kar, soğuk hava, don ve sis nedeniyle okullarda eğitime ara verildi, bazı uçuşlar iptal edildi.

İran’ın resmi haber ajansı İRNA’ya göre, Tahran Eyaleti Eğitim Genel Müdürlüğü, soğuk hava ve don nedeniyle Rudehen ile Demavend’de tüm eğitim kademeleri için okulların tatil edildiğini açıkladı.

Eyaletin Firuzkoh kentindeki okulların eğitim durumu için ise saat 06.00’dan önceki hava durumuna göre karar verileceği aktarıldı.

Başkent Tahran’da bulunan Mehrabad Havalanının bazı uçuşları, varış noktalarındaki kar ve sisli hava nedeniyle iptal edildi.

Rezevi Horasan eyaletinin Meşhed ve bazı şehirlerindeki ilkokulların yanı sıra Erdebil eyaletinin bazı bölgelerindeki okul öncesi ve ilköğretim okullarının tatil edildiği açıklandı.

Rezevi Horasan Kızılayından yapılan açıklamada, Meşhed'de kar fırtınası nedeniyle yaklaşık 1000 aracın yolda mahsur kaldığı, kurtarma ekiplerinin 3 kilometrelik yolu açarak vatandaşlara yardım ettiği belirtildi.

Öte yandan, yetkililer, ülkenin kuzey bölgelerine seyahat edecek sürücülere, buzlanma nedeniyle, hız yapmamaları ve gerekli olmadıkça yola çıkmamaları uyarısında bulundu.