Washington Post'ta yer alan bir haberde, Tahran'ın Moskova ile yeni bir anlaşmayı sonuçlandırmak için 18 Eylül'de Moskova'ya yetkililer gönderdiğini ve İran'ın daha önce verdiği insanız savaş uçaklarının yanından yeni bir anlaşmaya karadan karaya gönderilen füzeleri eklediğine yer verildi.

Son haftalarda Ukrayna'nın etkin savunması ile Rusya aldığı yerlerden geri çekilmeye başladı. ABD ise Rusya'nın kullandığı füze sayısındaki azalmaya vurgu yaptı.

Washington Post'ta ismini açıklamak istemeyen bir yetkili, İran'ın Moskova'ya 300 ve 700 km mesafedeki hedefleri vurabilen Fateh-110 ve Zulfikar füzelerini göndermeyi planladığını söyledi.

İran'ın daha önce de Mohajer-6 ve Şahid-136 savaş uçaklarını Rusya'ya teslim ettiği bildirilmişti. İran, Rusya'ya herhangi bir askeri donanım gönderildiğini reddetmesine rağmen, Ukrayna'dan her iki tip insansız hava aracının birkaç görüntüsü ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz haftanın başında da İran Devrim Muhafızları'na bağlı eğitmenler insansız hava uçaklarının kullanımı için eğitmenleri Rusya'ya gönderdiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Ukrayna hükümeti, İranlı eğitmenlerin Karadeniz'deki Zalizniy Limanı köyünde, Kherson bölgesindeki Hladivtsi'de ve Kırım'ın Dzhankoi'de bulunduğunu söyledi.