İran, İslam Cumhuriyeti'nin kadın kıyafetleri üzerindeki katı kısıtlamalarını uygulayan ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini'nin ölümünün yol açtığı ülke çapındaki gösterileri şiddet kullanarak bastırdı ve bazı kaynaklara göre 41 bazı kaynakalra göre çok daha fazla kişi öldürüldü.

İran, ABD'nin isyancıları desteklediğini ve İslam Cumhuriyeti'ni istikrarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani, üst düzey bir güvenlik organına bağlı Nour News'e yaptığı açıklamada, "Washington, başarısız olmasına rağmen her zaman İran'ın istikrarını ve güvenliğini zayıflatmaya çalışıyor" dedi.

Kanaani, Instagram sayfasında ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin liderlerini "isyancıları" desteklemek için trajik bir olayı kötüye kullanmakla ve "sistemi desteklemek için ülkenin sokaklarında ve meydanlarında milyonlarca insanın varlığını görmezden gelmekle" suçladı. ".

İRAN'IN SERT TUTUMU PROTESTOLARI ENGELLEMNİYOR

Hükümet güçlerinin protestolara gerçek mermilerle cevap verse de ülkedeki gösteriler bitmiyor. Üniversite öğrencilerin de katıldığı protestolarda tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılması için İran genelinde dersleri boykot kararı aldı. Bu boykot ile tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılması isteniyor.