Son iki gündür suikast haberleriyle sarsılan İran'da "nükleer silah programıyla ilgili olduğu" düşünülen Parçin’deki askeri tesiste henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

İran resmi ajansı IRNA'nın olayla ilgili bilgi sahibi bir kaynağına dayandırdığı habere göre, fabrikalardan birinde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın "endüstriyel kaza" olduğu belirtildi.

Olayda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, yaralanan bir kişinin de hastanede tedavi altına alındığı aktarıldı. Konuyla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

NÜKLEER TESİS TARTIŞMASI

Tahran'ın yaklaşık 30 kilometre güneydoğusunda yer alan Parçin bölgesi, İran'ın nükleer silah programıyla ilgili olduğu iddia edilen bir askeri tesise ev sahipliği yapıyor

İran, tesisin nükleer bir tesis olmadığını belirterek, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın tesisin tamamının denetime açılması taleplerini yerine getirmedi.

Parçin bölgesinde 26 Haziran 2020'de de büyük bir patlama yaşanmış ve olayın İsrail tarafından düzenlenen bir sabotaj eylemi olduğu iddia edilmişti ancak İranlı yetkililer olayın "kaza" olduğunu açıklamıştı.

SUİKASTLAR ZİNCİRİ 2010'DA BAŞLADI

Son olarak, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nde üst düzey görevler yapan Albay Hasan Seyyid ve Besic Gücü komutanlarından Hamid Reisi, uğradıkları saldırıda ğeş peşe hayatlarını kaybetti.

İran, 2010 yılından itibaren zaman zaman ülkenin üst düzey yetkililerini hedef alan suikast ve sabotajlara maruz kalıyor.

Daha çok İsrail ve bazı Batı ülkelerini endişelendiren balistik füze programının başındaki isimleri hedef alan suikastlar, nükleer ve askeri tesislere düzenlenen sabotajlar, yaklaşık 12 yıldır devam ediyor.