İran'da casusluk suçlamasıyla 7 yıldır tutuklu bulunan İran-ABD vatandaşı Siyamek Nemazi, ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup yazarak serbest bırakılması için girişimde bulunmasını istedi ve 7 günlük açlık grevine başladığını duyurdu.

Nemazi'nin mektubunu avukatı Jared Genser, Twitter hesabından yayımladı.

Tutuklu bulunduğu Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde 7 günlük açlık grevine başladığını belirten Nemazi, Biden'ı "İran hapishanelerindeki ABD vatandaşlarının yaşadığı zorlukları anlamaya ve serbest bırakılmaları için girişimde bulunmaya" davet etti.

ABD makamlarının kendisine yıllar önce serbest bırakılacağı vaadinde bulunduğunu savunan Nemazi, ancak 7 yıldan bu yana durumunda bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Nemazi, 13 Ekim 2015'te geldiği İran'da "ABD için casusluk yaptığı" iddiasıyla tutuklanmış ve 10 yıl hapse mahkum edilmişti.

Aynı yıl oğlunun durumunu öğrenmek amacıyla İran'a gelen babası Muhammed Bakır Nemazi de gözaltına alınmış ve aynı suçlamayla 10 yıl hapse mahkum edilmişti. Babası Muhammed Bakır Nemazi, Umman'ın girişimleriyle 1 Ekim 2022'de serbest bırakılmıştı.