İran'ın İsfahan kentinde bir askeri tesise gerçekleştirilen saldırıyı üstlenen olmasa da ABD'li yetkililer de dahil birçok kişi İsrail'i işaret ediyordu.

İran resmi haber ajansı "IRNA"nın Savunma Bakanlığı'ndan yaptığı açıklamada Cumartesi gecesi İran, ülkenin merkezindeki İsfahan vilayetindeki askeri bir bölgeye insansız hava araçlarıyla yapılan saldırıyı püskürttüğünü duyurmasının ardından düşürdükleri dronların fotoğraflarını servis ederek İsrail'i suçluyorlardı.

İbranice yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesinin yazarı askeri uzmanı Ron Ben-Yishai yeni bir iddia gündeme getirdi. Ron Ben-Yishai, "İran'ın, İsrial'İn hava savunma sistemlerini delebilecek bir silah olan hipersonik füzeler geliştirme girişimine zarar verme olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiğini" belirtti.

Askeri analist yazısında süopersonic füzelerin hedefi vurma konusunda çok daha iyi olduğu, manevra kabiliyetinin yüksek olduğu ve ses hızından 5 kat hızlı gitmesi gibi özellikleri ile İsrail'in hava savunam sistemini başarıyla delmesine olanak sağlayacağına vurgu yaptı.

İran'a yapılan saldırı sonrası Tahran saldırının başarısız olduğunu söylese de Batılı ve İsrail kaynakları İsfahan dışında da 4 farklı noktanın başarıyla vurulduğuna yer verdi.