CNN, Katar'daki bir kaynağa dayandırdığı haberde, İlk maçlarında milli marşı söylemeyen oyunculara Devrim Muhafızları ajanlarının tehdit ettiğini bildirdi. Devrim Muhafızları'nın oyunlar öncesi milli marşın okunmamasının ailelerine karşı uygulanacak hapse atma işkence ile sonuçlanacağını aktardığı iddia ediliyor.

Kaynağa göre, oyuncuların İngiltere'ye karşı Dünya Kupası'ndaki ilk maçından önce milli marşı söylemeyi reddetmelerinin ardından, Devrim Muhafızları üyelerinin tehdit etmesi sonucu Galler'le yaptıkları maçta milli marşı okumak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Kaynak, Katar'da, stadyumların dışındaki sokaklarda sosyalleşmesi veya yabancılarla görüşmesi yasak olan oyuncuları mutlaka takip eden onlarca Devrim Muhafızları ajanı olduğunu da sözlerine ekledi. Kaynağa göre Devrim Muhafızları, Portekiz milli takımının teknik direktörü Carlos Queiroz ile de bir araya geldiği beliritiliyor.

CNN'nin haber kaynağına göre, Dünya Kupası öncesinde Devrim Muhafızları farklı bir taktik kullanarak oyunculara yeni arabalar yada buna benzer lüks hediyeler vaat ediyor. Oyuncuların milli marşı söylememesi üzerine yaşanan aşağılanmanın ardından yaklaşım ise tam tersi bir gelişime neden oldu.

Haberde ayrıca, Devrim Muhafızlarının İran taraftarlarının arasına destek gösterisi yaratmak için "görevlenrilişmiş" taraftarları tribünlere gönderdiği kaydedildi. Kaynak, ABD'ye karşı oynanan maçtan önce İranlıların tribünlere binlerce "görevlendirilmiş" izleyici daha göndermeyi planladığını ekliyor.

İran böylece ABD maçında diasporada olup maçı izlemeye gelenlerin ülkelerini desteklemeleri konsuunda teşvik edici rol oynayacağı düşüncesinde olduğu kaydediliyor.