İran, kripto madenciliği ve dijital para konusundaki faaliyetlerine devam ediyor. Iran International’da yer alan habere göre İran Merkez Bankası, kendi ulusal kripto para birimini piyasaya sürmek için altyapı çalışmalarına başladı.

İran Merkez Bankası Başkanı Ali Salehadabi, konuyla ilgili olarak, kripto para birimin hızlı bir şekilde piyasaya sürüleceğini belirtti. Gerekli talimatların verildiğini belirten Başkan Salehadabi, ''İlgili altyapı çalışmaları geliştiriliyor. Yakın zaman da deneme bazında bir miktar kripto para piyasa sürülecek'' ifadelerini kullandı.

EN FAZLA KRİPTO PARA ÜRETEN ÜLKELERDEN BİRİ

İran sürekli olarak siber saldırılar ve kripto para madenciliği ile gündeme geliyor. Kasım ayında İran'ın indirimli elektrik tarifeleri nedeniyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda ile birlikte dünyada en fazla kripto para üreten 7 ülkeden biri olduğu açıklamıştı.

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİNE DESTEK

İran'da yaşanan toplu elektrik kesintileri nedeniyle ülkede Bitcoin madenciliği faaliyetleri 26 Mayıs 2021'de eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin talimatıyla askıya alınmıştı. Bitcoin madenciliğine getirilen yasak 22 Eylül'e kadar sürmüş ve Ruhani, 8 Haziran'da yaptığı açıklamada, ülkede kripto para faaliyetlerinin yasallaştırılmasını ve bu alana yatırım yapan vatandaşların sermayesinin korunmasını sağlamak için gerekli adımların atılması çağrısında bulunmuştu.