İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, AB ülkelerini tehdit etti.İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, “Avrupa, nükleer anlaşma olmadan Batı Asya’nın daha güvenli bir bölge olacağını zannediyorsa bunu tecrübe edebilir.” dedi.

Başkent Tahran’da düzenlenen “Bölgedeki Gelişmeler ve Uluslararası Sistem” konulu konferansta konuşan Arakçi, Avrupa Birliği ülkelerinin İran’la ticaret ve bankacılık için ortak bir finansal mekanizma kurmakta başarılı olmadıklarını, bunun böyle devam edemeyeceğini belirten Arakçi, konuşmasına şöyle devam etti:

“ABD baskısıyla hiçbir AB ülkesi kendi topraklarında finansal mekanizmaya ev sahipliği yapmayı kabul etmedi.”

“Avrupalılar eğer bu meseleyi basite alırsa hâkimiyet, itibar ve güvenlikleri sorgulanacaktır. Eğer nükleer anlaşma olmadan Batı Asya’nın daha güvenli olacağını düşünüyorlarsa bunu tecrübe edebilirler. Bölgemiz sorunlar ve problemler koleksiyonunu barındırmakta, Avrupa yeni bir terörizm ve göç dalgasına, nükleer krize tahammül edebilir mi?” ifadesini kullanan Arakçi, Müzakerelerin bitmesi ABD’den çok AB için masraflı, Avrupa ülkeleri nükleer müzakerenin hâkimiyet, itibar ve güvenlikleri için önemli olduğunu düşünüyorlarsa bunun için ödeme yapmaya hazır olmalılar.” diye konuştu.