İran devlet televizyonunda yer alan habere göre, Tatbikat Sözcüsü Tuğamiral Taceddini tatbikata dair açıklamalarda bulundu.

Tuğamiral Taceddini, “2022 Deniz Güvenlik Kemeri” isimli tatbikatın Hint Okyanusu’nun kuzeyinde 17 bin kilometrekarelik alanda gerçekleştirileceğini bildirdi.

İran’ın tatbikata savaş gemileri ve hava birimleriyle iştirak edeceğini belirten Tuğamiral Taceddini, Çin ve Rusya’nın da gemilerle katılacağını belirtti.

Taceddini, tatbikatın başlıca hedefleri arasında deniz terörizmi ve korsanlarla mücadele, arama kurtarma faaliyetleri, taktik operasyonlarda tecrübe aktarımı ve uluslararası deniz ticaretinin güvenliğinin güçlendirilmesinin yer aldığını bildirildi.

Rusya’nın Pasifik Filosuna ait güdümlü füze kruvazörü "Varyag", denizaltı karşıtı gemisi "Admiral Tributs" ve deniz tankeri "Boris Butoma"dan oluşan donanma birimlerinin yakın zamanda yapılacak bir tatbikat için İran'ın Çabahar Limanı'na demir attığı bildirilmişti.

İran, Çin ve Rusya arasında "Deniz Güvenlik Kemeri" ismiyle üçüncü kez ortak tatbikat düzenlenecek. İlk tatbikat Aralık 2019’da gerçekleşmişti.