İran, Basra Körfezi'ndeki donanma yetenekleri saldırı botları ile güçlendiriyor.

IRIB News'in haberine göre İran Devrim Muhafızları Donanması (IRGCN), Bender Abbas'taki deniz üssünde düzenlen törenle, torpido, çok namlulu roket atar (ÇNRA) ve makineli tüfek entegre edilmiş 110 muharip sürat botu teslim aldı.

Törene katılan İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, entegre edilen sistemlerin menzillerinin yükseltiğini belirterek, ''Devrim Muhafızları, botlara çeşitli tiplerde roket sistemleri entegre etti. Menzilleri en az 10 kilometre olan bu roketlerin bazılarını daha da geliştireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Alireza Tangsiri ise, ''Bugün botlara Aşura torpido fırlatıcı, Zülfikar ÇNRA, Tarek ÇNRA ve çeşitli tiplerde makineli tüfek entegre ettik. Ayrıca gemilerin hızları 55 knot'tan 75 ve90 knot'a yükseltildi.'' değerlendirmesinde bulundu.

Devrim Muhafızları'nın teslim aldığı muharip sürat botları arasında en dikkat çeken ise 450 mm hafif torpido entegre edilen botlar oldu. Ayrıca teslim edilen bazı botlara kısa menzilli gemisavar füzelerinin entegre edildiği görüldü. İran Devrim Muhafızları Donanması'nın hali hazırda 1000'den daha fazla muharip sürat botunun olduğu tahmin ediliyor.