Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) teröre ve teröristlere karşı verdiği mücadele hem yurt içinde hem de yurt dışında kararlılıkla devam ediyor.

Bu kapsamda Musul’un Başika ilçesi yakınlarında askeri üs kuran Türk askerine, roketli saldırı düzenlendi.

Musul’un Başika ilçesi Zelkan kasabasında yer alan ve Mehmetçik tarafından kontrol edilen Gedu Askeri Üssü’ne 2 roket fırlatıldığı bildirildi.

HASAR MEYDANA GELMEDİ

Zilkan İdare Müdürü Muhammed Emin, verdiği bilgide 2 füzenin üs etrafına düştüğünü ve herhangi bir hasarın meydana gelmediğini bildirdi.

Şeyhan Kaymakamı Serdar Şeyh Yahya ise “Türkiye’nin Zilkan (Başika) üssüne saldırı oldu; iki füze de boş alana düştü ve herhangi bir hasar meydana gelmedi” bilgisini aktardı.

Yahya, devamında “Füzelerden biri, üsten 4 kilometre uzaklıktaki Koykan köyünün yakınlarına düştü ve diğeri de 3 kilometre uzaklıktaki Hencirok köyünün yakınlarına isabet etti” dedi.

PENTAGON RAPORU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında büyük zayiat veren PKK'nın farklı ittifaklar arayışına girdiği biliniyor.

Pentagon tarafından geçen ay yayımlanan rapora göre, PKK militanları Türkiye’ye karşı saldırı başlatmak için İran destekli gruplarla birlikte hareket etme kararı aldı.

Son dönemde hem Irak’taki hem de Suriye’deki Türk varlığına yönelik artan roketli saldırıların arkasında İran destekli milislerin olduğu iddia edildi.

İRANLI MİLİSLER ŞÜPHESİ

Irak'ın kuzeyinde bulunan Musul şehrinde Nisan ayında da Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, İranlı milisler tarafından saldırı düzenlenmişti.

Başika üssüne düzenlenen saldırıda iki roket atılırken, iki roket de üsse ulaşmadan kırsal bölgeye düşmüştü. Bölgede yaralı ya da maddi hasar olmadığı bilgisi verilmişti.