Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, , Bağdat’ın Azamiye bölgesinde bulunan Takaddum Partisi’nin binasına kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce el bombasıyla saldırı düzenlendi.

Parti binasında hasar oluşurken, ölü yahut yaralı olmadığı bildirildi.

Takaddum Partisi üyesi Mahmud İsavi açıklamada bulunarak, saldırının "şeref madalyası" olduğunu ifade etti.

Irak'ta siyasi parti bürolarına peş peşe saldırılar düzenleniyor.

KDP BİNASINA BOMBALI SALDIRI

Dün, Bağdat’taki KDP binasına bomba atıldığı ve saldırıda can kaybı olmadığı bildirilmişti.

KDP binasına bombalı saldırının, Zebari'nin Irak Cumhurbaşkanlığına resmi olarak aday olduğunun duyurulmasından sonra gelmesi dikkat çekmişti.

IRAK'TA MECLİS ÇALIŞMALARI MAHKEME KARARIYLA DURDURULDU

Irak Federal Yüksek Mahkemesi, 9 Ocak’ta yeniden Meclis Başkanlığına seçilen Muhammed Halbusi ve iki yardımcısının görevini idari kararla geçici olarak durdurmuştu.

Federal Mahkeme, milletvekili Basim Haşsan’ın "9 Ocak'taki oturumun yasal olmadığı" gerekçesiyle yaptığı başvuruyu değerlendirip söz konusu durdurma kararını almıştı.

Irak Hizbullahı Askeri Sözcüsü Abu Ali Askeri de iki gün önce yaptığı açıklamada, Meclis Başkanlığı seçimini eleştirerek, bundan herkesin zararlı çıkacağı tehdidinde bulunmuştu.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Yeni dönemin ilk oturumu 9 Ocak’ta gerçekleştiren Irak Meclisi’nde, en yaşlı üye oturumu yöneten milletvekili Mahmud Meşhedani çıkan olaylar sonucunda aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Meşhedani’nin ardından oturumu ikinci yaşlı üye sıfatıyla Halid Derraci devam ettirmiş ve Meclis Başkanı ile iki yardımcısını seçtirmişti.

Meclis Başkanlığı'na yeniden Muhammed Halbusi seçilirken, ilk yardımcısı Sadr Grubu Milletvekili Hakim Zamili ve ikinci yardımcısı da Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Milletvekili Şahvan Abdullah olmuştu.