Irak'ta Hava Savunma Komutanı Korgeneral Muin es-Saidi, Hava Savunma Komutanlığına bağlı silah ve teçhizat onarım laboratuvarında İHA üretimi için çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

Saidi, daha düşük maliyet ve yüksek verimlilikle İHA'lar ile uzun menzilli İHA'ların üretiminde kayda değer ilerleme olduğunu söyledi.

Ayrıca ülkede bu yıl modern bir hava savunma sisteminin hizmete gireceğini söyleyen Korgeneral Saidi, Irak hava sahasının radar tespit sisteminin mevcut yetenekleri dahilinde tamamen güvence altında olduğunu kaydetti.

Saidi, Irak resmi ajansı INA'ya yaptığı açıklamada, hava savunma alanındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YENİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ DEVREYE GİRECEK

Irak'ın halihazırda maliyeti ödenmiş ve ön incelemesi yapılmış gelişmiş bir radar algılama sistemine sahip olduğuna işaret eden Saidi, "Irak hava sahası, radar tespit sisteminin mevcut yetenekleri dahilinde tamamen güvence altında. Şu ana kadar Irak semalarını hedef alan herhangi bir ihlal veya hava tehdidi kaydedilmedi" dedi.

Saidi, 2022 yılı içerisinde Irak'ta modern bir hava savunma sisteminin hizmete gireceğini kaydetti.

Irak'ın farklı bölgelerde konuşlanmış çoğunluğu ABD yapımı hava savunma sistemlerine sahip olduğu belirtiliyor. Ancak Iraklı güvenlik uzmanları, mevcut hava savunma sistemlerinin, ülkenin büyüklüğüne ve askeri alandaki son gelişmelere uygun olmadığını ifade ediyor.