TikTok dünya çapında o kadar hızlı büyüdü ki 2016'dan bu yana kısa sürede 1 milyar kullanıcıyı aştı. Bu yönüyle TikTok, sosyal medya ağları arasında yeni bir bakış sundu, Instagram başta olmak üzere Twitter ve onlarca platform TikTok'un özelliklerini kopyalamaya başladı. Son olarak Instagram yine bir TikTok özelliği üzerinde çalışıyor.

Instagram, platformdaki video içerikleri daha keşfedilebilir ve sürükleyici hale getirme umuduyla ana sayfa beslemesi için yeni bir tam ekran modunu ve güncellenmiş bir gezinme çubuğunu test ediyor. WhatsApp ve Facebook'un da sahibi olduğu Instagram'ın ana şirketi Meta'dan sözcü Seine Kim'e göre 'sınırlı sayıda kişiye' sunulan test, şirketin sosyal video söz konusu olduğunda TikTok ile rekabet etme konusundaki son çabası.

INSTAGRAM TAM EKRAN VİDEO FORMATINA GEÇİYOR

Eğer test grubunun bir parçasıysanız özet akışınızda gezinirken videoları neredeyse tamamen tam ekran olarak görebileceksiniz. Bunun yanı sıra gezinme çubuğu ise videonun altında görünmeye devam edecek. Açıklamanın yanı sıra videoyu beğenmenize veya yorum yapmanıza izin veren düğmeler alt kısımda görünecek ve Instagram logosu ve diğer üst düğmeler üst kısımda yer alacak.

Şirket, daha önce ana sayfada tam ekran denemesi yaptı. Geçtiğimiz ay, ekranın üstünde ve altında hala beyaz çubuklar olmasına rağmen videoları vurgulamayı amaçlayan bir tasarımı test etti. Ayrıca, ana gezinme çubuğunu çoğunlukla değiştirmeden bıraktı ancak şirket, orada bir gönderi veya mesaj oluşturmak için kısayolları da test etmeyi planladığını söylüyor.

Deneysel kullanıcı arayüzü, Instagram'ın TikTok ile rekabet etmeye çalışmak için yaptığı başka bir şey gibi görünüyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, fotoğrafların hala Instagram'ın önemli bir parçası olduğunu ve şirketin tam ekran bir beslemeyle daha uyumlu hale getirmek için çalıştığını söyledi. Ancak Instagram'ın odak noktası artık fotoğraflar değil, Reels olduğu apaçık ortada.