İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerinin yenileneceğini bildirdi.

İBB'den yapılan açıklamada, Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının belirlenen bitiş takviminin gerisinde kaldığı ve fiziki ilerlemelerinin yüzde 15'i geçemediği belirtildi.

Açıklamada, "Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro inşaatlarını gerçekleştiren mevcut yüklenici firmalar değiştirilecek. İki metro hattı için yeniden ihale yapılacak." ifadeleri kullanıldı.

İBB ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI

İBB'nin metro hatlarının ihalesini yenilemesini değerlendiren İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, İBB'nin her iki metro hattı için gerekli ilerlemeyi sağlayamaması ve gerekli adımları atmamasından dolayı ihalelerin teknik olarak yenilenmesinin ortaya çıktığını söyledi.

Her iki metro hattı için de üç yılda yüzde 16'ya kadar ilerleme sağlanamadığını anlatan Özdemir, "Bunun tek müsebbibi, İBB'dir. İBB üzerine düşeni yapsaydı, bu ihaleler yenilenmeyecekti. Şimdi inşaatların durması söz konusudur. Yeniden ihale için ilana çıkılacak vesaire." diye konuştu.

HAT BAŞINA YALNIZCA 600 METRE

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ejder Batur, AK Parti'li İBB döneminde, Kirazlı-Halkalı Metro hattının yüzde 4 seviyelerinde olduğunu söyledi.

İBB'nin, CHP yönetimine geçmesinin ardından metro hattının üç yılda sadece yüzde 5 ilerleyebildiğini ve şu anda yüzde 9 seviyelerinde olduğunu dile getiren Batur, Kaynarca-Pendik-Tuzla hattında da yüzde 8-9'luk bir ilerleme sağlayabildiklerini belirtti.