İngiltere yayın denetleme kurumu Ofcom, RT'nin yayın lisansını iptal etti. Bu karar, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a soruldu. Peskov konu ile ilgili olarak, "Bu karar, Amerika’da ve Avrupa’da gördüğümüz Rusya karşıtı çılgınlığın devamı niteliğinde" açıklamasını yaptı.

Bahsi geçen kararın ifade özgürlüğünü, mülkiyet hakkını ve basınla ilgili bir çok kanunu ihlal ettiğini belirten Peskov, "Bu çok tehlikeli bir eğilim, Avrupalıların kendileri için tehlikeli olan bir eğilim, fakat maalesef Avrupa kıtasında şu an gözlemlediğimiz çılgınlığın kendisi bu" dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında yapılan barış görüşmelerini değerlendiren Peskov, "Rusya delegasyonu, şu an olduğundan çok daha hızlı çalışmaya hazır. Ne yazık ki Ukrayna delegasyonu görüşmelerin hızlandırılmasına hazırmış gibi görünmüyor. Yine de süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) doğuya doğru genişleme politikasını bahane eden Rusya, 2008’de Gürcistan’a bağlı Güney Osetya ve 2014’te kadim Türk yurdu olan Kırım’ı işgal etti.

Saldırgan politikalarına hız kesmeden devam eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son olarak Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.