Bloomberg'in haberine göre İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın göreve geldikten sonraki ilk Kiev ziyaretini gerçekleştirdi. Sunak, Ukrayna'ya özellikle hava savunma sistemleri ve insansız hava araçlarını imha edebilecek silahlar sağlama sözü verdi. Bu yardımların ilki ixe .

İngiltere'nin 59 milyon dolar değerinde yeni yardım paketinde 125 adet uçaksavar silahı ve insansız hava aracı teknolojisi, onlarca radar ve elektronik harp ekipmanı yer alıyor. “Sizin gibi arkadaşlar yakınımızdayken, zaferimizden eminiz. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Her iki ülke de özgürlük için savaşmanın ne demek olduğunu biliyor" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Sunak'a ülkenin tüm enerji altyapısının neredeyse yarısının yok edildiğini söyledi.

Ayrıca Zelensky, Ukrayna'nın Avrupa'ya daha fazla elektrik ihraç edebileceğini ancak saldırılar sonucu bağlantılarının bozulduğunu kaydetti. Zelensky, "Ukrayna enerjisine vurulan her darbe, tüm kıtanın enerji güvenliğine bir darbedir" dedi.

Ukrayna, hava savunmalarını inşa etme konusunda yardım için defalarca müttefiklere başvurdu.

Bloomberg, Rishi Sunak'ın da İngiltere'nin Ukrayna'yı yeniden inşa etme süreci de dahil olmak üzere sonuna kadar destekleyeceğine dair güvence verdi. İngiltere Başbakanı, "Yalnızca bu yıl 2,3 milyar sterlin değerinde askeri yardım sağladık ve aynısını gelecek yıl da yapacağız" dedi.