İngiltere Ulusal Tarım Konfederasyonu başkanı Minette Butters, insanların yaşam standartlarında 60 yılı aşkın bir süredir en büyük düşüşle karşı karşıya olduğu bir zamanda, hükümetin harekete geçmemesi halinde ülkenin bir gıda kriziyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıda buludu.

BBC'ye konuşan Butters, artan enerji, gübre fiyatları ve maliyetleri karşısında İngiliz hükümetini çiftçileri desteklemeye çağırdı ve "aksi takdirde ülke potansiyel bir gıda kriziyle karşı karşıya kalabilir."dedi.

Butters, "Küresel oynaklık, küresel gıda üretiminin istikrarını, gıda ve enerji güvenliğini tehdit ederken, İngiliz gıda endüstrisi de tehdit altında. İngiliz meyve ve sebze arzının geleceği risk altında olduğundan, ülkenin daha da büyük bir gıda arzı krizine doğru uyurgezer olmasından korkuyorum" ifadesini kullandı.

Yüksek maliyetlere ilişkin olarak ise, ülkedeki gübre fiyatlarının 2019'dan bu yana 3 kattan fazla arttığını, söz konusu dönemde yem ve mazot fiyatlarının da yüzde 75'in üzerinde arttığını da sözlerine ekledi.

İngiliz hükümeti tarafından paylaşılan bir bilgiye göre İngilizler, yaşam standartlarında son 66 yılın en büyük düşüşüyle ​​ve yaşam maliyetlerindeki büyük artışla karşı karşıya.