İngiliz Daily Mail'e göre, İngiltere'de akıl hastalığının tedavisi için sevk edilenlerin sayısı geçen yıl rekor seviyeye ulaştı. Bu sayı Kovid-19'un etkisini azaltmasıyla düşmesi beklenirken Ukrayna'da yaşanan çatışmalar bu seviyeyi daha da arttırdı.

İngiliz Danışmanlık ve Psikoterapi Derneği (BACP) tarafından yaptırılan ankete göre, İngiliz psikoterapistlerin yarısı hasta sayısnın ortalama %10 arttığından dolayı yeni hasta kabul etmiyor.

3.000 ruh sağlığı uzmanını içeren ankette, aşırı çalışan doktor sayısının geçen yıla göre %10 arttığını da ortaya koydu. Sonuç olarak, İngiliz psikoterapistlerinin yarısı, benzeri görülmemiş bir talep artışı nedeniyle ofislerinin kapılarını yeni müşterilere kapattı.

Aynı zamanda, ankete katılan psikoterapistlerin dörtte üçü, hastalarının ruh sağlığında geçen yıla göre bir bozulma gördüklerini söyledi, ve bunların neredeyse %90'ı, çeşitli hayal kırıklıklarının ana nedeni olarak İngilizlerin finans konusundaki artan endişesini gösterdi.

Buna ek olarak, Daily Mail'e göre, ruh sağlığını etkileyen en görünür olumsuz faktörler olarak KOVID-19 pandemisi ve Ukrayna'da artan çatışma ile ilgili endişeleri dile getirdiler.

Akıl Sağlığı Vakfı'na göre, yaklaşık 2 milyon İngiliz düzenli olarak psikolojik terapi alıyor. Terapi alan hastaların sorunlar; kaygı, depresyon ve diğer çeşitli akıl sağlığı sorunları şeklinde sıralanıyor.