İngiltere'de tır şoförü açığından kaynaklanan akaryakıt tedariki sorunları ve halkın 'panik halinde' araç depolarını doldurması ülkede kaosa neden oldu.

Uzun kuyrukların oluşması üzerine polis istasyonların etrafında önlem alarak ülkede kalan son damla benzin için birbirine giren halka uyarılarda bulunması tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Akaryakıt krizi nedeniyle bazı istasyonların kapanması ülkedeki kaosun derinleştirdi.

İngiltere’de 100 bine ulaşan şoför açığının en büyük sebebi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) ve diğer AB ülkelerinden şoför olarak çalışmaya gelenlerin sayısının azalması olarak değerlendiriliyor.

ASKERLER DEVREYE GİRDİ

İngiliz hükümetinin kaosu çabuk bir şekilde halletmek için adımlarını hızlandırdı.

Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz silahlı kuvvetlerinde görevli askerlerinin tedarik sorunu için hazır olduğunu bildirdi.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, kaosu ve protestoları önlemek için tanker süren askerlerin eğitileceğini ve özel sektörle koordineli bir şekilde çalışacağını söylemesinin üzerine halktaki panik havası dağılmadı. Askerlerin eğitilip özel sektörle kaynaşması için en az 6 ay gerekiyor.

İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, askeri personelin hazır hale getirilmesi halinde yakıt talebindeki ani artışların neden olduğu baskıları hafifletmeye yardımcı olacağını ve geçici önlem olarak tedarik zincirine ek kapasite sağlayacağını ifade etti.

İngiltere'de enerji şirketi BP ve Tesco Alliance'ın, tır sürücüsü eksikliği nedeniyle ülkedeki petrol istasyonlarının bir kısmını kapatacağını duyurmasının ardından bazı istasyonlarda yakıt kalmadığı görüldü.