İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ünlü "Taste of London" adlı yiyecek ve içecek festivalinde Türk mutfağına özgü lezzetler tanıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının da sponsorları arasında bulunduğu 5 günlük festival, başkentin ünlü Regent's Park'ında kapılarını ziyaretçilere açtı.

Şehrin en iyi restoranları, önde gelen şefleri ile en görkemli yemek ve içeceklerini gurmelerle bir araya getiren festivalde ünlü şefler, en beğenilen tatları canlı şovlarla hazırlayarak ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

TÜRKİYE STANDINA YOĞUN İLGİ

Festival kapsamında, etkinliğin ana destinasyon sponsorlarından olan Türkiye'nin uluslararası tanıtım mecrası "Go Türkiye"nin aynı isimle açtığı Türkiye standı da ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Türk mutfağına yoğun ilginin olduğu festivalde, "Go Türkiye" standında Türk şefleri hünerlerini sergiliyor.

Standın ziyaretçileri ayrıca festival sonunda yapılacak çekilişle konaklama, uçuş ve gastronomik yemek deneyimi dahil 2 kişilik bir İstanbul tatili kazanma fırsatı yakalayabilecek.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Arzu Kahraman Yılmaz, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, Taste of London'ın İngiltere'nin en büyük yiyecek ve içecek festivali olduğunu belirterek bu yıl 18'inci kez düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin 2'nci kez katıldığını anlattı.