Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş grubu çocuk kreşlerine ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Kur’an Kurslarında çocuklara dini eğitim verilmesini "çağdışı" olarak yorumlayan Özel'i eleştiren Konakçı’nın sözleri camii cemaati tarafından tekbirlerle karşılandı.

HZ. TALHA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Konakçı, “Benim dinime, benim peygamberime kimse hakaret edemez. Bir Müslüman olarak bizim görevimiz bunlara tepki göstermektir, peygamberimizi muhafaza etmektir” dedi.

Uhud Savaşı’nda Hz. Muhammed’i korumak için müşriklerden gelen kılıç darbelerine ve oklara vücudunu siper eden Hz. Talha'yı örnek gösteren Konakçı, sahabeler gibi olmak gerektiğini ifade etti.

Konakçı, “Kim bizim Asr-ı Saadet olarak tanımladığımız dönemlere “orta çağ zihniyeti” derse, benim iki elim onun yakasındadır” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SKANDAL AÇIKLAMA

TBMM'de yaptığı basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an Kurslarını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, okul öncesine verilen din eğitimini "orta çağ zihniyeti" olarak tanımlamıştı.

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın sübyan mektepleri kurduğunu ve kurumsallaşmaya gittiğini iddia eden Özel, "Eğitimde birlik var, kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi?" ifadelerini kullanmıştı.

Okul öncesi Kur'an Kursu eğitimine “orta çağ zihniyeti” diyen CHP’li Özel, "Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir "orta çağ zihniyetine" yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var” demişti.