ABD ve İsrail'in, İran'a ve Orta Doğu'daki vekillerine karşı olası bir saldırıyı simüle edecek ortak bir askeri tatbikat üzerine konuştukları açıklandı.

Fox News'te yer alana habere göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, önümüzdeki haftalarda İsrail ile İran veya İran'ın bölgedeki askeri vekil güçleri arasında olası bir çatışma için askerleri eğitmeyi amaçlayan ortak bir Hava Kuvvetleri tatbikatı düzenlemeyi planladıklarını yer verdi.

Bu hafta Washington DC'de bir dizi toplantı yapan İsrail Genel Kurmay Başkanı Kochavi yaptığı açıklamada, "İran ve bölgedeki terörist vekillerine karşı operasyonel planların ve işbirliğinin hızlandırılmasını gerektiren kritik bir noktadayız." dedi.

Hiaberde Koçavi'nin dün (Pazartesi) hem Pentagon'da hem de Beyaz Saray'da, Orta Doğu'daki güvenlik tehditlerini görüşmek üzere Milley ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir dizi toplantı düzenlediği yer aldı.

Kochavi'nin görüşmesi sonrası yaptığı basın açıklamasında, ABD'nin Biden'ın İran'ın nükleer silah edinmesini önleme taahhüdünün arkasında duracağını ifade ettiği belirtildi.

Haberde Kochavi'nin ayrıca CIA Direktörü William Burns ile de bir araya geldiğine de yer verildi.

İsrail Genel Kurmay Başkanı ayrıca Batı Şeria ile ilgili de ABD'li yetkililerle görüştüğünü de belirtti.