Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta kadın, çocuk, bebek demeden savunmasız sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Kırım Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, binlerce insanın yerinden edilmesine ve ölümüne sebep olan işgalcilerin savaş suçları gün yüzüne çıkıyor.

Ukrayna’da savaş suçu işlediği tespit edilen Rus askerleri hesap vermeye devam ediyor. Ukrayna’nın Harkiv kentine saldıran 2 asker 12 yıl hapis istemiyle mahkemeye çıkarıldı.

Rus askerler, 24 Şubat’ta Belgorod bölgesinden Harkiv’e topçu saldırısı düzenlediği tespit edilerek, mahkeme tarafından suçlu bulundu.

Saldırı düzenleyen Aleksandr Bobukin ve Aleksandr İvanov’un Harkiv bölgesindeki alt yapıya zarar verdiği de saptandı.

Duruşma nihai kararın açıklanması için 31 Mayıs’a ertelendi. İşgalci birliğe mensup Rus askerler savaş suçlarını kabul ederek af diledi.

RUS ASKER MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILMIŞTI

Savcılık, suçu tespit edilen askerler hakkında 12 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme duruşmasının kararı ise 31 Mayıs’a ertelendi.

Ukrayna’da 62 yaşındaki sivili öldürerek savaş suçu işleyen 21 yaşındaki Rus asker Vadim Şişimarin müebbet hapse çarptırılmıştı.

Suçunu kabul eden Şişimarin, “Bu yaşananları, kabul edilemez ve cezalandırılması gereken bir durum olarak görüyorum. Suçumu inkar etmiyorum. İlk emri Makeev isimli teğmen verdi. İlk anda onun emrini yerine getirmeyi reddettim. Yüksek sesle ve tehditkar ifadelerle bana emrini tekrarladı. Teğmenin emrini yerine getirdim. Bu olaydan sonra hayatta kalmak istedim. Savaşmak istemediğim için teslim olmaya karar verdim” demişti.