İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Cammu Keşmir meselesinin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarıyla uyumlu şekilde çözülmesi için İİT’nin Pakistan'a tam desteğini vurguladı.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret kapsamında İslamabad’da bulunan İİT Genel Sekreteri Taha, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından kabul edildi.

Taha, Cammu Keşmir meselesinin BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla uyumlu şekilde çözülmesi için İİT’nin Pakistan'a tam desteğini bildirdi.

Hindistan'ın Keşmir'i ilhak etmeye hakkı yok! - GASAM

Başbakan Şerif ise İİT’nin Cammu Keşmir meselesinin BM Güvenlik Konseyi kararları ve Keşmir halkının istekleriyle uyumlu şekilde çözülmesi konusundaki sürekli desteği ve ilkesel pozisyonuna teşekkür etti.

Taha’nın Azad Cammu Keşmir ve Hindistan ile Pakistan’ı ikiye bölen Keşmir Kontrol Hattı’na ziyaretini memnuniyetle karşıladığını belirten Şerif, bu ziyaretle İİT’nin Keşmir halkına güçlü bir destek mesajı gönderdiğini kaydetti.

Şerif, Pakistan’ın Filistin halkına ve davasına olan sarsılmaz desteğini yineleyerek, bu meseleyle ilgili herhangi bir çözümün, başkenti Kudüs olan 1967 öncesi sınırlara dayalı olması gerektiğine işaret etti.

Keşmir'de Müslümanlara Yapılan Zulüm | Mazlum Coğrafyalar

Dünyada yükselen İslamofobi ile mücadele edilmesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Şerif, İİT’nin, Afganistan halkının karşı karşıya olduğu insani durumla mücadele etme ve bu konuyu ele alma çabalarını hızlandırması için Pakistan’ın desteğinin önemine dikkati çekti.

Keşmir'de neler oluyor: “Hindistan yönetimi, İsrail'in Filistin'deki stratejisini izliyor” | Independent Türkçe