İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail güçlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenleyerek 3 Filistinliyi öldürmesini kınadı.

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkına karşı işlenen suçların ve devam eden saldırıların soruşturulması ve İsrail'den hesap sorulması gerektiği belirtildi.

İsrail güçlerinin Cenin'e baskın düzenleyerek 3 Filistinliyi öldürmesini kınayan İİT, El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni, okulları ve Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılara da tepki gösterdi.

İİT, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular meselesine verdiği desteği vurgularken, uluslararası kurumlara ve insan hakları örgütlerine "son evre kanser hastası olan Filistinli tutuklu Nasır Ebu Hamid'in serbest bırakılması için devreye girilmesi" çağrısında bulundu.

Açıklamada ayrıca uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere (BM) "İsrail'in devam eden saldırılarının önüne geçilmesi ve Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması" çağrısı yapıldı.

İSRAİL'DEN HESAP SORULMALI

Arap Birliğinin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali de yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

"İsrail güçlerinin saldırılarını kınamak artık yeterli değil." ifadesini kullanan Ebu Ali, işlenen bu suçların, İsrail'in Filistin davasını hedef alan bir planın parçası olduğunu vurguladı.

İsrail'in, her gün Filistinlilere karşı "infaz, gözaltı, evlerin yıkılması, masum sivillerin korkutulması" gibi suçlar işlediğini kaydeden Ebu Ali, uluslararası camiaya "bu saldırılara dur demek için müdahalede bulunma ve İsrail'den hesap sorma" çağrısı yaptı.

Bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenleyen İsrail güçleri, 3 Filistinliyi öldürmüştü. Filistinli Tarık Fevzi Demec (29), Sıtkı Zekarine (29) ve Ata Yasin Şelbi'nin (46) naaşları Batı Şeria'da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verilmişti.